Hürriyet

18 Kasım 2012 Pazar

CCTV Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Sık Sorulan Sorular!!

Bu yazımızda sizlere güvenlik kamera sistemleri hakkında sık sorulan sorulara cevaplar vermeye çalışacağız. Bu sayede güvenlik kamerası sistemleri konusunu açarak sizler için faydalı bilgiler vermeyi aklınıza takılan sorulara cevaplar vermeye çalışacağız. Amacımız henüz yeterince bilinmeyen bu konular hakkında insanları yeterince bilgilendirebilmektir. Maalesef bilgisizlik yüzünden alınan güvenlik kameralarından yeterli verim ve istenen güvenlik elde edilememektedir. Bu duruma bir nebzede olsun destek olmak gayesi ile sizler için bu yazıyı yazıyorum.

Elektronik Güvenlik Sistemleri 
güvenlik kamera sistemleri

Güvenlik kamera çeşitleri: Güvenlik kamera çeşitleri temelde ikidir. Analog güvenlik kameraları ve ip güvenlik kameralarıdır. Bu temel farktan sonra ise her ikisibdede bulunan kamera çeşitleri ise box kameralar, Dome kameralar, Speed dome kameralar ve IR kameralardır. Burada söylediğimiz kamera çeşitleri farklı ortam ve farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Herbir kamera çeşidinin uygun yerde kullanılması için mutlaka bir uzmandan destek almanız gerekmektedir.
CCTV kamera sistemleri: CCTV kamera sistemi güvenlik kamera sistemlerinin diğer bir adıdır. Bu sistemler yurtdışında CCTV sistemi diye bilinmektedir. Açılımı ise closed circuit television yani kapalı devre televizyon sistemidir. Ülkemizdede CCTV kamera terimi çok fazla kullanılmaktadır. Herkez CCTV kamera teriminin ne manaya geldiğini az çok bilmekte olduğu kanısındayım.
CCTV kamera sistemleri
Güvenlik kamera fiyatları: Güvenlik kamera fiyatları yine ençok merak edilen konulardan biridir. Manesef bu kadar önemsendiği içinmidir nedir. Güvenlik kamerası sistemi alımlarında ençok hata yaptıran konulardan birisi konumundadır. Günümüzde şekil ve özellik olarak aynı gibi görünen iki kameranın birisi 100 USD iken diğeri 30-40 USD olabilmektedir. Maalesef ucuzu almak maksadı ile alınan 30-40 USD lik kamera sistemi alımları ileride başınıza ciddi sıkıntı ve dertler açacağından emin olabilirsiniz. Maalesef ülmemizde 3. sınıf çöplük çin malı ürünler ciddi miktarda fazladır. Belki 8-10USD ye mal olan bu ürünler burada %300-400 kar ile 30-40USD ye satılmaktadır. Bu tarz ürünlerden kesinlikle uzak durmanızı öneririz. Güvenlik kamera sistemlerinde ne kadar fiyat fazla ise kalitenin o kadar fazla olduğunu anlayabilirsiniz. Düşük fiyatlı kamera sistemlerinden kaçınmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Güvenlik kameraları fiyat bakımından çok düşük durumdadır bu doğrudur. Ama fiyatında bir maliyeti olduğu unutulmamalıdır. Çinde A kamerasının şekil ve özellik olarak aynısını 10 USD yede 100 USD yede yaptırmanızın mümkün olduğunu düşünerek ona göre kamera sistemi almanızı öneririz.
güvenlik kameraları
IP kameralar: IP kameralar en çok merak edilen kamera sistemleridir.  Son birkaçyıldır hayatımıza girmeye başlamış bir teknolojidir. Eskiden analog kameraları internet ve cep telefonundan izlemek için DVR cihazına ihtiyacımız bulunmakta idi. Ama ip kameralar ile burum ortadan kalmış bulunmaktadır. Bir ip kamerayı direkt olarak modeme bağlayarak istediğimiz yerden internet ve cep telefonundan rahatlıkla izleyebilmekteyiz. Bu durum ip kameralara olan ilgiyi arttırmaktadır. Ama bugün genel olarak bakıldığında ip kamera sistemi ile analog kamera sisteminin birbirinden üstün ve düşük olan yönleri bulunmaktadır. Sizin için en doğru çözümün hangisi olduğuna mutlaka konusunda uzman biri karar vermelidir. Bu konuda bir uzmana sormaktan çekinmeyiniz.
CCTV kamera
Sizinde çok iyi bildiğiniz gibi kamera güvenlik sistemi artık hayatımızın her alanına girmiş durumdadır. Günümüzde güvenlik kameraları sadece güvenlik için değil farklı operasyon gibi amaçlar içinde yoğun olarak kullanılmaktadır.  Bilindiği gibi şehirlerimizde oluşturulan mobese sistemleri güvenlik kamerası sistemleri ile yapılmaktadır.  Artık bir caddeye çıktığımızda MOBESE ler cadde üzeründeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından sürekli olarak izlenmekte ve takip edilmekteyiz. Bu durum ilk bakışta güvenliği kısıtlayıcı bir durum gibi görünsede aslında bizim güvenliğimizin teminatıdır. Günümüzde birçok olay polis tarafından güvenlik kameraları incelenerek aydınlatılmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder