Hürriyet

30 Aralık 2012 Pazar

Kameralı Güvenlik Sistemleri Hakkında Bilgiler.

Günümüz güvenlik sistemlerinin temelini neredeyse kameralı güvenlik sistemleri oluşturmuş durumdadır. Dünyada ve bunun paralelinde türkiyede kameralı güvenlik sistemi teknolojisi hızla gelişmiştir. Bunun sonucunda elektronik güvenlik teknolojilerinin %60-70 kadarını tek başına güvenlik kamera sistemleri oluşturmaktadır. Bu sistemin fiyat bakımından maliyetinin düşmesi önümüzdeki dönemde kameralı güvenlik sistemlerinin çok daha hızlı gelişeceğinin ve daha fazla kullanım alanına sahip olacağının bir göstergesi niteliğindedir.

Elektronik Güvenlik Sistemleri 

Bu sistemler hakkında önemli oranda bilgi araştırması yapılmaktadır. Bu amaçla bizde bu yazımızda sizlere bu konuda çok güzel bir yazıyı paylaşmak istedik. Sektörün önemli sitelerinden olan bu sitedeki yazı size bir fikir vermesi açısından son derece önekli olduğunu düşünüyorum,
"
Kameralı güvenlik sistemleri günümüzde en çok talep edilen güvenlik sistemlerindendir. Kameralı güvenlik sistemlerinin görselliğinin olması bu sistemlerin çok ciddi talep görmesinin en büyük nedenidir. Eskiden çok pahalı olan kameralı güvenlik sistemlerinin fiyatları günümüzde ciddi manada düşmüş dudumdadır. Bunun paralelinde güvenlik kamera sistemi satan firmaların sayısıda artmış durumdadır. Bütün bunların bağlamında güvenlik kamera sistemleri günümüzün güvenlik teknoloji alanında kullanılan elektronik güvenlik sistemlerinden en çok tercih edilen ürünü olmuştur.

kameralı güvenlik sistemleri
Son yıllarda teknolojinin gelişmesine paralel olarak güvenlik kamera sistemleride hızla gelişmiştir. Günümüzde iki farklı güvenlik kamera sistemi kullanılır hale gelmiştir. Bunlardan birincisi analog güvenlik kamera sistemleri, diğeri ise ip kamera sistemleridir. IP güvenlik kamera sistemleri günümüzde analog sistemlerin yerini almaya başlamıştır. Fakat piyasada halen çok ciddi analog güvenlik kamerası satışı olmaktadır. Fiyat bakımından analog sistemleri, ip sistemlerden çok daha ekonomik olan ürünlerdir. Zaten en büyük tercih sebeplerinden biriside ekonomik oluşlarıdır.
Kameralı güvenlik sistemlerinde kullanılan güvenlik kameraları ise günümüzde en çok kullanılan kamera çeşidi gece görüşlü güvenlik kameraları veya inrared (IR kameralar) güvenlik kameralarıdır. Bu kameraların gece görüntü alabilmeleri en büyük tercih sebebi olmaktadır. Çünki bir çok nokta geceleyin aydınlatmasız olmaktadır veya tasarruf amacı ile aydınlatma kullanılmamaktadır. Bu noktalarda kullanılan kameralı güvenlik sistemi kameralarının IR aydınlatmaları sayesinde insan gözünün göremeyeceği kızılötesi ışık sayesinde bu kameralar geceleyin çok rahat görüntü sağlayabilmektedirler. Hem IP hem de analog sistemlerde kullanılan güvenlik kameralarının hepsinin birbirine benzerliği kabul edilebilir. Farklı olan ise sadece kameraların sinyal çıkışlarıdır. Analog kameralardan analog sinyal, ip kameralardan ise dijital sinyal çıkışı olmaktadır.

Yine merkez tarafında ise analog sistemde DVR (Dijital kayıt cihazı), IP sistemde ise NVR (Network video recorder) kullanılmaktadır. Temelde yaptıkları iş aynıdır. Yani ikiside güvenlik kamerasından gelen görüntülerin kaydını tutmaktadır. Ama çalışma ve içeriği bakımından kıyaslandığında birbirinden tamamen farklı ürünler olduğu görülecektir. Kameralı güvenlik sistemlerinde kayıt kapasiteleri DVR ve NVR cihazının teknik özelliğine göre değişebilmektedir. Her kayıt cihazının belli HDD (Harddisk) kapasitesi bulunmaktadır. Kayıt süreleri de buna bağlı olarak değişmektedir. Bu süre bir ayda 6 ayda veya bir yılda olabilmektedir. Günümüzde DVR ve NVR cihazlarının HDD kapasiteleri 25-30TB a kadar çıkabilmektedir.
güvenlik kamerası sistemleri
Kameralı güvenlik sistemleri hakkında bu yazımızda bilgiler vermeye çalıştık. Sitemizin teknik bilgiler bölümlerinde güvenlik kamera sistemleri ve diğer güvenlik sistemleri hakkında detaylı bilgiler bulmanız mümkündür. Son olarak şunu belirtebiliriz kameralı güvenlik sistemleri artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumdadır. Artık neredeyse girdiğimiz küçüklü büyüklü her dükkanda güvenlik kamerasına rastlamaktayız. Bebek izleme ve bakıcı izleme amacı ile evlerimizin içine kadar bu sistemler girmiş durumdadır. Konu hakkında sormak istediğiniz sorular için iletişim bölümümüzden mail yada iletişim formlarını doldurmak sureti ile bilgi almanız mümkün olmaktadır."
Yukarıdaki yazı umarım aklınızdaki güvenlik kamera sistemi sorularına çözüm bulmuştur ümidini taşıyoruz. Bu konuda bu yazının linkini sizinle paylaşmak istiyorum.

1 yorum:

  1. Kameralı güvenlik sistemleri günümüzün en önemli güvenlik altyapılarından biri konumundadır. Kameralar artık hayatımızın her noktasına girmiş durumdadır. Mobese sistemleri, işyeri kamera sistemleri hatta evlerin içlerine bakıcı izleme, bebek izleme amaçları ile güvenlik kameraları kurulmaktadır. Hayatımızın bunca içinde olan bu cctv kamera sistemleri alında güvenliğimiz için son derece önemli elektronik ekipmanlardan biridir.

    YanıtlaSil