Hürriyet

8 Kasım 2012 Perşembe

IP Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Bilgiler.

Günümüzde ip güvenlik kamera sistemleri hızla yayılmaktadır. CCTV kamera sistemleri üretiminde faaliyet gösteren dünyaca ünlü bazı firmalar artık analog kamera sistemi üretiminin neredeyse tamamına yakınını ip kamera sistemlerine kaydırmış durumdadır. Artık teknolojiye paralel olarak güvenlik kamera sistemleri hızla gelişmiş ve tamemen ip sistemlere giden yollar açılmıştır. Ülkemizde bile kamuda çıkan bütün CCTV ihaleleri artık ip kamera sistemi olarak çıkmaktadır.

Elektronik Güvenlik Sistemleri 


ip güvenlik kamera sistemleri
Analog kamera sistemleri günümüzde hala konumunu korumaya çalışsada önümüzdeki dönemde yok olmakla karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz görünmektedir. IP güvenlik kameralarının tercih edilmesinin pekçok sebebi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi yüksek görüntü çözünürlüğüdür. IP kamera sistemlerindeki yüksek çözünürlüklü güvenlik kamera görüntüleri sayesinde daha fazla detaylar yakalanmaktadır. Daha önceleri yani analog sistemler ile kişilerin yüzleri tanımlanamazken ip güvenlik kamera sistemlerinde yüzler rahatlıkla tanınabilmektedir. Kamera kayıtlarındaki resimler dijital zoom ile büyütüldüğünde görüntü kaybı analog sisteme göre daha az olmakta ve bu sayede detaylara rahatlıkla girilebilmektedir. Günümüz ip kamera sistemleri ile HD ve Full HD güvenlik kamera görüntüleri alınabilmektedir. Biz bu sayede kamera görüntülerini HD kalitesinde rahatlıkla izleyebilme imkanına kavuşmaktayız.  Önceleri sadece bir hayalden ibaret olan HD ve FullHD kamera sistemi görüntüleme imkanı ip kamera sistemleri sayesinde gerçek olmuştur. Yine ip kamera sistemleri analog sistemlerde olduğu gibi koaksiyel ve enerji kablolarının çekilmesine gerek bulunmamaktadır.  IP kamera sistemlerinde sadece CAT6 kablosu ile hem video hemde besleme taşınabilmektedir. Buda kablo çekiminde ciddi kolaylıklar sağlamaktadır. Yine ip kamera sistemlerinin bir diğer önemli özelliği sistemin genişleme imkanının fazla olmasıdır. Bugün 10 ip kamera ile başlayan projeler rahatlıkla yüzlerce kameraya kadar genişleme imkanına sahip olabilmektedir. Tabiki gerekli şartlar ve ekipmanlar sağlandığı sürece.
ip kamera sistemleri
Yukarıda saydıklarımız ve daha burada sayamadığımız pek çok farklı avantajlarından dolayı ip güvenlik kamera sistemleri günümüzde hızla yayılmaktadır. Bugün için tek dezavantajı fiyatlarının hala pahalı olmasıdır. İlerleyen zamanlarda buda aşıldığında ip kamera sistemleri daha büyük hızla yayılarak tamamen analog güvenlik kameralarının yerini alacaklardır. Bu sayede güvenlik kamera sistemlerinden aldığımız verim artacaktır. Daha kaliteli kamera görüntülerine sahip olabilecek ve birçok çözülemeyen olayın çözülmesine imkan tanınacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder